Snap jij dat nou?

Praktijk Carpe Diem

Workshop: Snap jij dat nou?

Je vraagt je als ouder en opvoeder vaak af op welke manier jij je kind het beste kunt begeleiden. Zo ben je altijd wel op zoek naar aanvullende ideeën, adviezen en handvatten. 

In de workshop “Snap jij dat nou?” is er aandacht voor de communicatie tussen ouders/opvoeders en het kind. Deze workshop geeft je de gelegenheid om meer inzicht te krijgen in hoe je jezelf als ouder ziet met je kind, én ten opzichte van je kind. Er zullen nieuwe manieren worden aangereikt om naar de vormen van contact binnen je gezin te kijken. Het delen van ervaringen met andere ouders, leert dat we allemaal met soortgelijke vragen rondlopen. Onze creatieve oefeningen zijn hierbij een hulpmiddel om jezelf en elkaar te ondersteunen en te begeleiden, want het vraagt moed om jezelf te willen zien in al je kwetsbaarheid. 

Het ontvangen van een kind dat “gevoeliger” is dan wat men normaal vindt, vraagt inzicht in jezelf en besef van je eigen kwaliteiten. De vraag waarom het kind is zoals het is, is gewoonweg niet te  beantwoorden. Het hoort eerder een statement te zijn; een kind is, zoals het is.