Opvoeden in deze nieuwe tijd

Praktijk Carpe Diem

Workshop: Opvoeden in deze nieuwe tijd

In deze workshop wil ik jullie als ouders/verzorgers zijnde meenemen op een persoonlijke zoektocht. Vragen als: “wie ben ik?” “wat zijn mijn waarden en normen? ”Wat zijn mijn verwachtingen?” Waarom krijg ik van mijn kind geen antwoord op bepaalde vragen? ”Waarom luistert hij/zij niet?” Waarom word ik elke keer zo boos?” Deze vragen hoor ik dagelijks in mijn praktijk van ouders die naar me toe komen om hun kind beter te leren begrijpen.

Onze kinderen vragen eerlijkheid, oprechtheid en gelijkwaardigheid van ons. Onze kinderen vragen of we eerlijk naar onszelf willen kijken. Dat wij geen dingen van ze vragen waar we zelf ook moeite mee hebben. Dat lijkt heel simpel, maar in de praktijk valt dat nogal eens tegen. In deze workshop gaan we samen op avontuur, samen stap voor stap kijken wat jou en je kind blokkeert en wat jou en je kind verbindt. Samen op pad, hand in hand en op gelijkwaardig niveau. Kijken door de ogen van je kind en hem hierdoor beter kunnen begrijpen en aanvoelen. Dat willen we toch allemaal?

Ik wens jullie een hele fijne ontdekkingsreis. Dat deze leerzaam en waardevol zal zijn. Vol met verrassingen, maar ook met momenten van begrip en herkenning.